Paul van der Lubbe

ppschl

DRUMLES VAN PAUL VAN DER LUBBE

"Spelplezier staat weliswaar bij de Popschool in een hoog vaandel maar ik vind het daar naast ook erg belangrijk essentiële oefenstof over te brengen. Stok- en slagtechnieken, paradiddels, mooie roffels, het spelen vanuit de pols (en niet de elleboog) ... Ik zie het als mijn taak om elke leerling zelf leerzaamheid bij te brengen en inzicht te geven hoe hij of zij zichzelf kan verbeteren in dienst van muziek."

BIOGRAFIE

Paul van der Lubbe komt oorspronkelijk uit Amsterdam. In de buurt waar hij woonde, kwamen regelmatig muziekkorpsen voorbij waarvan vooral het geluid van de tamboers maakte grote indruk op hem maakte. Toen hij van dichtbij zag, hoorde en vooral voelde wat er gebeurde als een drummer een solo gaf, wist hij dat hij óók wilde drummen!

Een drumstel stond dan ook ieder jaar op zijn verlanglijstje voor Sinterklaas. Een flinke investering vooral in die tijd, dus eerst maar eens 'gewoon' trommelen leren. Op 8 jarige leeftijd verhuisde Paul naar Lelystad waar hij zijn eerste schreden zette naar de plaatselijke tamboer- en muziekvereniging. Hier leerde Paul te trommelen op alleen een snaredrum. Een paar jaar later kwam er een muziekschool in de stad, daar kon je lessen volgen op allerlei percussie-instrumenten. Eindelijk kwam de grote droom uit om achter een heus drumstel plaats te nemen! Paul: "Ik zeg altijd dat ik daar alles heb leren bespelen; van triangel tot pauk tot bel". Het is ook letterlijk waar, geef Paul een willekeurig percussie instrument en hij neemt je direct mee in zijn mysterieuze ritmische wereld.

Later ging Paul meer en meer deel uit maken van verschillende combo's en bandjes. "Samenspelen, muziekmaken is werkelijk het aller-leukste wat er bestaat" aldus Paul. Je leert luisteren naar elkaar wat heel belangrijk is voor je ontwikkeling, niet alleen als muzikant maar ook als mens. En het maakt je bovendien nóg bewuster van jouw elementaire rol als slagwerker.

APELDOORNSE POPSCHOOL

Als docent bij de Apeldoornse Popschool vindt Paul het fantastisch om diezelfde grote interesse en passie bij leerlingen terug te zien die hij zelf ook had op die leeftijd. Spelplezier staat weliswaar bij de Popschool in een hoog vaandel maar ik vind het daar naast ook erg belangrijk essentiële oefenstof over te brengen. Stok- en slagtechnieken, paradiddels, mooie roffels, het spelen vanuit de pols (en niet de elleboog) ... Ik zie het als mijn taak om elke leerling zelf leerzaamheid bij te brengen en inzicht te geven hoe hij of zij zichzelf kan verbeteren in dienst van muziek.