Ronald van den Enk

DRUMLES VAN RONALD VAN DEN ENK

In de lessen van Ronald wordt er met precisie gewerkt aan: een juiste techniek, onafhankelijkheid in synchroniteit, dynamiek en accenten, grooves (met een hoofdletter G). Gaat de leerling aan het werk ritme's te combineren met lekkere vette fills. Tevens kan er vanuit licht theoretische telwijze en ritmisch notenschrift les worden gegeven. Door het theoretische stuk toe te passen in groovy drumtracks met daarin veel verschillende 'fills'. dient het in de les als een uitdagende studie-opdracht. de aan de leerlingen kan worden meegegeven. De lesmethode kan worden toegepast op uiteenlopende muziekstijlen. Uiteraard mag jij zelf aangeven in welke stijl je het liefst musiceert, Ronald snijdt het dan speciaal voor jou op maat.

BIOGRAFIE
Ronald van den Enk werd op 17 april 1969 te Beekbergen geboren. Vanaf zijn 8e jaar actief gestart als slagwerker bij Prinses Juliana Beekbergen en later met het orkest diverse landelijke concoursen gewonnen. Ronald doorliep de tamboeropleidingen A t/m. D en behaald zijn papieren waar de hoogste score's op prijkte. Vervolgens ronde hij zijn opleiding bij de Ha-Fa-Bra (Harmonie, Fanfare Brassbands) af van de Koninklijke Muziekfederatie en studeerde als als slagwerker lichte muziek. Ook rond die tijd ontdekte het 'Rock'drumstel en wist er een te bemachtigen. Niet lang daarna keerde hij, nieuwsgierig zijn 'nieuwe' drumstel volledig binnenste buiten, haalde ieder onderdeel ut elkaar om het vervolgens grondig te bestuderen alvorens de losse onderdelen weer in originele staat terug te brengen.

In zijn carriere als drummer trad Ronald met diverse bands veel op in binnen- en buitenland. Al vanaf zijn 14e jaar verzorgdezijn bands voorprogramma's voor o.a. Golden Earring, Normaal, Jovink. Werd gevraagd in de begeleidingsband van Glenda Peters. Won met zijn band 'In A Mix' de Parel van de Betuwe en kreeg steeds meer werk als freelance-drummer om diverse bekende artiesten te begeleiden.

Ronald werd al op zeer jonge leeftijd gevraagd drumlessen te verzorgen. De eerste aanvragen voor drumlessen kwamen al op zijn 12e binnen. Sindsdien is hij dan ook zeer actief in het opleiden van drummers en gaf hij talloze clinics/workshops met de allergrootste drummers uit binnen- en buitenland.

APELDOORNSE POPSCHOOL
Vanaf 2013 versterkt hij het drummers-team van de Apeldoornse Popschool en is naast docent ook initiator geweest van de grootste DRUMDAG van Gelderland. Vanuit zijn immense netwerk in de drumwereld organiseerde hij een grote Drummarkt enwist hij diverse corrifeeën zoals Cesar Zuiderwijk, Oscar Kraal, Hans Eijkenaar etc. Te strikken originele clinics / drumworkshops te komen geven.

MEDIA & ENDORSEMENTS
- Sinds 2014 endorser voor 'Soultone' cymbals. Zie: http://www.soultonecymbals.com/artist/ronald-van-den-enk.
- Vanaf 2015 tevens endorser voor 'Offset-Evolution' pedals, 'Phoenix' drums en 'Silverfox drum 'sticks.
- Ronald is hiermee te zien op de Messe, 2015 in Frankfurt (DLD): http://offset.alivebiz.eu/ronald-van-den-enk/
- Op www.youtube.com zijn er van Ronald van den Enk diverse filmpjes en drumfragmenten te zien.

REFERENTIES
Ronald heeft internationaal gewerkt met: Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Oscar Kraal (Anouk, Milow), Eveline Carels, (Candy Dulfer, Loislane, Crazy Piano's), Ton Dijkman (Marco Borsato), Sandra Sahupala (o.a. Marco Borsato), Rene Creemers (Drumbassadors), Michael Schack (international Roland demonstrateur), Hans Eijkenaar (Voice of Holland), Lean Robbemont (Ali B, Alain Clarck).