Vanaf 1 november lessen in Jazzgitaar

Milan de Keijzer

Vanaf 1 november 2013 biedt de Apeldoornse Popschool ook lessen aan in Jazzgitaar. We zijn blij hierin de gitaar virtuoos Milan de Keijzer in huis te hebben kunnen halen om deze lessen voor de gevorderde gitaristen aan te kunnen bieden.

Milan de Keijzer studeerde in de periode 1984-1988 voor gitaardocent (lichte muziek) aan het toenmalige Hilversums Conservatorium. Tevens brengt Milan dertig jaar praktijkervaring uit de muziekwereld mee. Hij speelde in veel formaties (blues, rock, jazz, latin en top-40) en werkte acht jaar in de muziekbranche (muziekwinkels en muziekgroothandel).

Op dit moment speelt Milan als vaste gitarist in de Customs Stage Band van de Douane Harmonie Nederland. Dit is een een semi-professioneel bedrijfsorkest van de Nederlandse Douane. Verder werkt hij incidenteel mee bij diverse ensembles.

Milan richt zich bij APS op de gevorderde jazz-gitaristen en heeft hier voor een uiterst zorgvuldig lesplan voor geschreven.

Doel: - de leerling bekend maken met een aantal aspecten van jazzgitaar spelen - zelfstandigheid bevorderen bij de leerling bij het aanleren van nieuwe songs.

Doelgroep: - rockgitaristen die zich willen ontwikkelen naar fusion / jazz gitarist - klassiek geschoolde gitaristen die willen leren improviseren - iedere gevorderde gitarist die interesse toont in jazz Leerwijze: gedurende de lesperiode worden jazzstandards behandeld: 1 song per 2 maanden.

Jazz standards zoals:
1) Autumn Leaves (swing)
2) Blue Bossa (bossa nova)
3) Blue Monk (jazz-blues)

Aandachtsgebieden binnen de leerwijze:
- Luistervoorbeelden ( minimaal 2 verschillende versies van de standards)
- Songstructuur
- Melodie
- Lyrics
- Toonsoort(-en)
- Akkoordenleer
- 5-Posities-Gitaar-Systeem