Nathanael Taekema is in de UK grootgebracht en heeft in Engeland aan de Pop Academy van West Kent College cum laude zijn diploma 'Hedendaagse muziek' behaald in 2002. In 2012 studeerde hij daarnaast in Nederland af als ‘Bachelor of Urban Design’. In 2003 is hij begonnen drumlessen te geven naast zijn ontwerpende bezigheden. Sinds een aantal jaar  werkt Nathanael samen met gitaar virtuoos Thomas Zwijsen.

Nathanael is samen met o.a. Blaze Bayley (Iron Maiden), Derek Sherinian (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol, KISS) en Kee Marcello (Europe) te horen op 3 wereldwijd uitgebrachte albums "Nylon Maiden" (2013), "Nylonized" en “Nylon Maiden II” (2014). Deze albums bevatten oorspronkelijke arrangementen van bekende rock nummers op klassieke gitaar en originele fusion nummers mede gecomponeerd door Nathanael. In 2015 brengt 

Thomas een volledig eigen album uit in spaanse/fusion stijl (invloeden van o.a. Vincente Amigo en Al Di Meola) waarbij Nathanael te horen is op 6 van de 11 nummers. Een aantal muziek clips hiervan zijn reeds uitgebracht, waaronder deze: Nathaneal Taekema/Thomas Zwijsen op youtube

Hij heeft ook voor progressieve Rock/Metal band Cirrha Niva drumpartijen gecomponeerd en ingespeeld bij een nieuw te verschijnen album in 2015. Nathanael heeft ruim 13 jaar ervaring met les geven, waarvan 2 jaar bij de grootste privé muziekschool van Engeland: Dulwich Preparatory School te Cranbrook. Daarna is hij jarenlang in Nederland als freelancer op dit gebied werkzaam geweest.

Nathanael geeft les aan drummers van +/-5 tot voorbij de 60 jaar. In de lessen komen alle stijlen moderne muziek aan de orde. Je wordt dus een allround drummer, maar als je in één bepaalde stijl wilt excelleren dan kan dat ook. Zelf is Nathanael gespecialiseerd in Rock, Progressieve / Heavy Metal en World Music/Fusion.